פורום ה-15 השתתף בועידת האקלים בפריז
ועידת האקלים העולמית התקיימה בפריז בין ה-29 בנובמבר ל-12 בדצמבר 2015. ב-12.12 הכריז שר החוץ הצרפתי (היוצא), לורן פביוס, על חתימתו של הסכם אקלים עולמי חדש שיוביל את העולם למעבר לכלכלה דלת פחמן, וייפרד מהתלות בדלקים מחצביים ("פוסיליים"). ההסכם ההיסטורי קובע כי כמאתיים מדינות החברות באמנת האקלים של האו"ם (כאשר האיחוד האירופי נספר כישות מדינית אחת), פרט לעניות ביותר, יקבעו יעדי הפחתת פליטות גזי חממה לטווח הרחוק, וייקחו חלק במאמץ משותף להיאבק בהשלכות החמורות של שינויי האקלים והתחממות כדור הארץ, וזאת במטרה להגביל את עליית הטמפרטורה העולמית הממוצעת לפחות מ-1.5 מעלות צלזיוס.
ההסכם החדש מבוסס על עקרונות של אחריות הדדית מחד והתאמה ליכולות ולצרכים של כל מדינה מאידך. בשונה מהסכמים קודמים, ההסכם החדש נבנה מלמטה-למעלה – כלומר כל מדינה מגדירה לעצמה את יעדי ההפחתה, אך היא מתחייבת לשקיפות מלאה בנוגע לפעולותיה להשגת יעדים אלה, וכל המדינות ביחד אחריות לאכיפת ההסכם אחת כלפי השנייה, באמצעות מערך מנגנוני בקרה, שקיפות ודיווח מתקדמים. כמו כן, בשונה מההסכם הקודם, הפעם נדרשו המדינות להגיש יחד עם יעד ההפחתה שלהן גם את תכנית פעולה רשמית שמתווה כיצד היא תגיע למימוש היעד.
ברחבי העולם ברכו על ההסכם העולמי, שהתקבל בתום שבועיים של דיונים אינטנסיביים שהתקיימו בוועידת האקלים בפריז, פחות מחודש לאחר גל הטרור האחרון שידעה העיר. במסגרת הועידה, שהתקיימה במתחם כנסים חדשני ובר-קיימא "לה בורז’ה" מצפון לפריז, השתתפו כמה עשרות אלפי משתתפים, בהם 150 מנהיגים וראשי מדינות (ביניהם ראש ממשלת ישראל), ובכירים רבים נוספים.
ההסכם נחתם ואושרר באפריל 2016 במטה העולמי של האו"ם. השר להגנת הסביבה ייצג את ישראל הן בועידה והן בטקס החתימה. לקראת הועידה, הגישו כל אחד מהמדינות מסמכי התחייבות לאומיים להפחתת פליטות, בהם התחייבה כל מדינה ליעד הפחתה משלה. ערב הועידה, הגיעו סך ההתחייבויות לכדי 11 ג’יגה טון גזי חממה, שמספיקים כדי להגיע לפחות מ-90% מההפחתה הדרושה על-מנת לעמוד ביעד המקורי של 2 מעלות. בוועידה הוחלט לאמץ יעד שאפתני יותר ולפעול על-מנת להגדיל את ההתחייבויות של כל אחת מהמדינות.
נציגי פורום ה-15 – איתן אטיה, מנכ"ל הפורום, ומאיה קרבטרי, מנהלת תחום הסביבה והקיימות בפורום, לקחו חלק במשלחת הרשמית של מדינת ישראל לוועידה וייצגו בה את העשייה של הערים הגדולות בישראל. במקביל לוועידה עצמה, התקיימו בעיר אירועים מיוחדים שעסקו בשלטון המקומי כמוביל הפעילות העולמית בנושא האקלים, בהובלתה של ראשת עיריית פריז, מארי הידלגו, ושל איש העסקים והתקשורת וראש עיריית ניו יורק לשעבר, מייקל בלומברג.