העיר היא מרחב פיסי, חברתי וכלכלי בו מתנהלים יחד תושבים ויוממים, אשר משתמשים בשירותיהם של מוסדות ציבור, בתי עסק ותשתיות, נעים באמצעי התחבורה שונים, מבלים את זמנם במוקדי התרבות והפנאי וחוזרים בערב ללון במגוון פתרונות דיור. המערכת הזו מורכבת ודינמית ודורשת תכנון חכם וניהול מתמיד על מנת להפוך אותה למיטבית עבור המשתמשים.

העיר מתמודדת עם אתגרים רבים הקשורים לתפקודה השוטף וליכולתה לשמור על יציבות גם בעתות משבר. הצפיפות הגוברת, העומס על התשתיות, הפערים החברתיים ועוד, כל אלה מחריפים אל מול משבר האקלים ודורשים פתרונות יצירתיים וגישות חדשניות בכדי לבסס אסטרטגיה עירונית אשר תבטיח עיר חסונה וערוכה לשינויי האקלים שבדרך.

משבר האקלים בא לידיי ביטוי במגוון דרכים, לרבות באירועי אקלים קיצוני שהולכים ונעשים תכופים. לאירועים אלה השפעה על האדם, החי, החקלאות והתשתיות כאשר המרחב העירוני הינו רגיש במיוחד לאירועי הקיצון כגון הצפות בעקבות גשמים ועומסי חום כבדים ומתמשכים.

על מנת להיערך לאירועים אקלים מסוג זה יש צורך לפעול מבעוד מועד ולנקוט פעולות שמטרתן התאמת המרחב העירוני הצפוף לתנאי האקלים המשתנים. תכנון מותאם קלים, ניהול נגר עירוני, קידום ההצללה במרחב העירוני ומיפוי אוכלוסיות ואזורים פגיעים הינן חלק מהפעולות המהוות הליכי אדפטציה למשבר האקלים.

 

קישורים רלוונטיים: